Laat u inspireren door Fred & Mardonio

Natuurlijk is het de doelstelling van Kredietunie Kennemerland om leningen te verstrekken aan ambitieuze ondernemers die geld nodig hebben om door te kunnen groeien. Maar los van het resultaat geeft het ook zo’n goed gevoel om met inspirerende ondernemers te mogen praten. Sommigen kunnen je hart veroveren, zoals Fred en Mardonio uit Haarlem.

Na de succesvolle pitch van een IT-bedrijf uit Haarlem eerder dit jaar kwam een designwinkel bij ons op de radar. Zij mochten hun verhaal (en verzoek) doen aan onze vereniging en nodigden ons uit in hun winkel in de Noord-Hollandse hoofdstad. Ze bevinden zich op een bijzondere locatie: in de Grote Houtstraat in het centrum van Haarlem. Een heel klein winkeltje tussen vooral grote reuzen. Het winkeltje in interieurartikelen wordt gerund door een aandoenlijk stel dat zelf boven de zaak woont. De twee mannen zijn slechts een jaar terug begonnen met de verkoop van vooral designartikelen uit binnen- en buitenland en ze doen het verbluffend goed.

Tegen de klippen op

De winkel is ontzettend smaakvol ingericht en op de eerste etage hebben ze een showroom gesitueerd voor deskundig interieuradvies. Ze hebben het tot nu toe echt knap gedaan en dat tegen de klippen op. Ga maar na: ze zijn gestart in een jaar dat de langste hitteperiode in de geschiedenis van de mensheid kende. Een firma als Cool Cat is aan die hitte bezweken, maar Fred en Mardonio behaalden gewoon een heel net resultaat in hun debuutjaar. En dat is ook knap omdat ze zich in een drukke en conjunctuurgevoelige markt bewegen. Mensen doen het immers niet dagelijks, hun interieur vernieuwen. En dan zitten ze ook nog in het hoge prijssegment en in Haarlem, dat er niet bekend om staat dat ze nieuwe winkels heel snel omarmen. Het is ronduit moedig en knap wat zij tot nu gepresteerd hebben.

Extra werkkapitaal

Via hun boekhouder – die ons kende van een eerdere ontmoeting – zijn de twee bij de Kredietunie terechtgekomen. Ze zochten extra werkkapitaal omdat ze aan het groeien zijn. De pitch in hun eigen winkel was indrukwekkend. Maar vooral hartverwarmend. Ze hadden wijn en borrelhapjes provisorisch klaargezet en deden samen hun verhaal, beiden staande halverwege de trap. “Zo kan iedereen ons goed zien en horen”, zei Mardonio. Zo ontwapenend, zo mooi. Nu maar hopen dat de twee voor al hun inzet en sympathie worden beloond. Hoe de zaak heet? Fred & Mardonio. Had u iets anders verwacht?

Marco Tetteroo
Voorzitter Kredietunie Kennemerland


Kredietunie Kennemerland ziet graag haar ledental groeien en moedigt ondernemers aan zich aan te sluiten. De Kredietunie Kennemerland is bereikbaar via de voorzitter Marco Tetteroo 06 – 223 976 37. Lid worden kan eenvoudig via de website www.kredietunie-kennemerland.nl