Kredietunie Kennemerland op koers

Sinds haar oprichting in 2016 heeft de Kredietunie Kennemerland haar vierde kredietaanvraag succesvol afgerond en staan er nog 2 lopende aanvragen open. Hiermee loopt de kredietverlening in de pas met de doelstelling 10 geslaagde kredietverstrekkingen te realiseren voor eind 2018.

HRLM Uitgevers bv is een Haarlemse uitgeverij waar diverse uitgaves worden gemaakt, waaronder de Haarlemse stadsglossy. Deze tweemaandelijkse glossy informeert over het reilen en zeilen binnen de Spaarnestad met onder meer artikelen over de historie van de stad, interviews met interessante inwoners en tips voor leuke winkels en uitgaan.

Tijdens de presentatie, die plaatsvond in de uitgeverij, werden de leden van de Kredietunie hartelijk welkom geheten en kregen een kijkje in de ‘keuken’ waarbij een glaasje en een hapje niet ontbraken. Ondanks het slechte weer was de opkomst groot . Hierdoor moest er even wat worden geschoven met werkplekken om plaats te kunnen maken voor een ieder, hetgeen weer een mooie metafoor was voor de noodzakelijke expansie behoefte van de uitgeverij.

Met veel passie en enthousiasme wist de onderneemster voldoende leden van de Kredietunie te overtuigen van haar plannen en daarmee het financiële steuntje in de rug te krijgen om de uiteengezette ambities vorm te kunnen geven.

Kredietunie Kennemerland is een zelfstandige coöperatieve vereniging, gevestigd aan de Pieter Goedkoopweg 38 te Haarlem, die zich ten doel stelt ondernemers bij elkaar te brengen in de vraag en het aanbod van kredieten waarvan de traditionele kredietverstrekkers geen kans zien om vanuit de opgelegde procedures en eisen aan de vraag naar kleinschalige kredieten te kunnen voldoen. De Kredietunie heeft een vergunning van de AFM en werkt volgens het bemiddelingsmodel. Elke aanvraag wordt getoetst door de kredietcommissie en na goedkeuring voorgelegd aan de kredietgevende leden. De leden kunnen dan kennis maken met de ondernemer en inschrijven op de aanvraag tot deze is volgeschreven. De kredietvragende ondernemer sluit met elke afzonderlijke kredietgever een financieringsovereenkomst en krijgt ook vanuit de kredietunie een coach toegewezen die hem advies geeft op de door hem gewenste gebieden.


Kredietunie Kennemerland ziet graag haar ledental groeien en moedigt ondernemers aan zich aan te sluiten. De Kredietunie Kennemerland is bereikbaar via de voorzitter Marco Tetteroo 06 – 223 976 37. Lid worden kan eenvoudig via de website www.kredietunie-kennemerland.nl