Derde kredietverlening in successie

Kennemerland – Na twee succesvol verlopen kredietverstrekkingen voor twee ondernemers van onder het kanaal is het voor het eerst dat er een ondernemer uit de IJmond zijn plannen kan verwezenlijken. Door de inzet van de Kredietunie Kennemerland en de Rabobank IJmond kan hij als eigenaar het bedrijf van zijn voormalig werkgever voortzetten.

De ondernemer, die wegens ziekte van de voormalig eigenaar al jaren leiding geeft aan de onderneming, heeft in een presentatie bij het bedrijf zijn visie en zijn businessplan ten overstaan van de leden van de Kredietunie kunnen ontvouwen.
In een heldere uiteenzetting waarbij de ondernemer zijn kwetsbaarheid niet onder stoelen of banken schoof, wist hij de leden van de Kredietunie te overtuigen van zijn ambitie om het bedrijf voort te zetten op de reeds ingeslagen weg. De door de Kredietunie aanbevolen coach zal de ondernemer bijstaan met de realisatie van zijn doelstellingen.

Kredietunie Kennemerland is een zelfstandige coöperatieve vereniging, gevestigd aan de Pieter Goedkoopweg 38 te Haarlem, die zich ten doel stelt ondernemers bij elkaar te brengen in de vraag en het aanbod van kredieten waarvan de traditionele kredietverstrekkers geen kans zien om vanuit de opgelegde procedures en eisen aan de vraag naar kleinschalige kredieten te kunnen voldoen. De Kredietunie heeft een vergunning van de AFM en werkt volgens het bemiddelingsmodel. Elke aanvraag wordt getoetst door de kredietcommissie en na goedkeuring voorgelegd aan de kredietgevende leden. De leden kunnen dan kennis maken met de ondernemer en inschrijven op de aanvraag tot deze is volgeschreven. De kredietvragende ondernemer sluit met elke afzonderlijke kredietgever een financieringsovereenkomst en krijgt ook vanuit de kredietunie een coach toegewezen die hem advies geeft op de door hem gewenste gebieden.

Kredietunie Kennemerland ziet graag haar ledental groeien en moedigt ondernemers aan zich aan te sluiten. De Kredietunie Kennemerland is bereikbaar via de voorzitter Marco Tetteroo 06 – 223 976 37. Lid worden kan eenvoudig via de website www.kredietunie-kennemerland.nl