Ben jij een coach voor ondernemers?

Je zult begrijpen dat wij een grote verscheidenheid hebben en zoeken. Uiteraard ingegeven door de verschillen in vraagstukken bij onze kredietnemende ondernemers.


Doel

De doelstelling zal echter altijd hetzelfde zijn: ‘De kredietnemer door coaching vooruit brengen.’
De verantwoording in het realiseren van dit doel zal daarvoor liggen bij beiden: kredietnemer én coach.


Coaching

Een lid kan coaching aanvragen voor zijn onderneming zonder dat er financiering aan te pas komt. In de meeste gevallen zullen echter coaching en financiering samengaan. Wanneer financiering wordt verstrekt is het accepteren van coaching zelfs verplicht.


De coach

Kredietunieleden helpen elkaar. De coach speelt daarbij een belangrijke rol; als (oud-)ondernemer stel je je ervaring en kennis ter beschikking. Je fungeert als klankbord en uiteraard nooit zittend op de stoel van de ondernemer.


Profiel coach

Kredietunie Kennemerland zoekt ondernemerscoaches, die vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid affiniteit hebben met onze community-gedachte. Om als succesvol coach te kunnen opereren voldoe je aan de volgende competenties:

  • Inlevingsvermogen / empathie
  • Luisteren
  • Samenvatten
  • Doorvragen
  • Duidelijk zijn
  • Enthousiasmeren
  • Aantoonbare affiniteit met ondernemerschap.

Tijdens een intakegesprek wordt onder andere aandacht besteed aan je motivatie als coach, je specifieke kennis en ervaring en je persoonlijke kwaliteiten.


Toewijzing coach

Na het intakegesprek zullen wij beoordelen of je voldoet aan het gestelde profiel. Vervolgens zullen wij samen met de kredietaanvrager het type coach vaststellen. Na goedkeuring van het krediet zullen in een kennismakingsgesprek kredietnemer en coach beiden beoordelen of er sprake is van een klik.


Heb je nog een vraag?

Neem dan contact op met Marco Tetteroo via 06 22 39 76 37 of per email info@kredietunie-kennemerland.nl